Nem félni kell lakásunk bérbeadásától, vagy lakásbérléstől, csupán rendes gazdának és rendes bérlőnek kell lennünk!

Az elmúlt években folyamatosan nő a bérbe adott ingatlanok száma. Szinte folyamatos a piac mozgása, a kereső ügyfelek, melynek intenzitása nyár közepétől szeptember végéig a legaktívabb. Az albérletek piacán a másik kiugró időszak a január. Ezt mutatja az albérlet szóra történő keresések gyakorisága.

A bérbeadó ingatlanok tulajdonosainak lassan tudomásul kell venni, hogy a mai ” kínálati piacon” nagy a verseny és leginkább a csinos igényes ingatlanokat választják a bérlők. A komoly árérzékenység miatt nem elég csupán a bérleti díjat jól meghatározni, a bérleményt csinossá, otthonossá varázsolni, hisz a bérlők figyelme nem utolsó sorban a rezsi költségre irányulnak. Amennyiben a bérlemény költségei magasabbak az átlagosnál úgy ezt feltétlenül érdemes az árban láttatni.

Albérletet keresni, vagy lakás kiadni egyedül is lehet. Hirdetéseket ma már bárki könnyen feladhat, de a problémák nem a megfelelő bérlemény, vagy bérlő megtalálásával vannak. átlagos bérbeadó, vagy albérletet kereső pár évente találkozik azokkal a kérdésekkel, melyek kezelése fontos lehet. Az erre szakosodott ingatlanközvetítő évek óta havonta több alaklommal bonyolít le ilyen ügyleteket. Tapasztalatuk lényegesen nagyobb, és számos olyan kérdés tisztázására van bejáratott módszerük, melyek a bérbeadónak és bérlőnek nagy valószínűséggel nem jutna eszébe az első találkozáskor. Az ingatlanközvetítő ismeri a bérbeadó és bérlő azon elvárásait is, melyek a hirdetésekben nem jelentek meg. Nagyobb eséllyel tud olyan találkozókat szervezni, melyeket gyorsan sikeres megállapodás követhet.

Hasznos tanácsok bérbeadók és bérlők részére

Bérbeadó részére

 • Ingatlan irodán keresztül hirdetni hivatalosan megbízási szerződéssel
  Nagyobb biztonságban érezheti magát mindkét fél az iroda jelenlétével, hisz ez már megszűri a jelölteket, akik aláírásukat személyes adataikat adják már az ingatlan bemutatásának alkalmával is az irodáknak. A tapasztalt ingatlanközvetítő hasznos tanácsokkal tudja ellátni a Bérbeadót! Az ingatlanközvetítőt hatékony hirdetési csomag összeállításában több éves tapasztalat segíti. Azt szokták mondani, hogy sikeres eladáshoz, vagy bérbeadáshoz keressen ingatlanközvetítőt. Ha csak a szakmát akarja megtanulni a saját kárán, akkor hirdessen önállóan.
 • Bérleti szerződés írásban Bérlővel
  Minden esetben írásban tanácsos szerződést kötni az esetleges problémák vitás helyzetek egyszerű megoldása érdekében. (bérleti idő kezdete-vége, kaució mértéke, felmondási határidő, közüzemi számlák kifizetése…stb ). Szintén a szerződésben érdemes tisztázni, hogy kár és meghibásodás esetén kinek milyen részben kell szerepet vállalni a helyrehozatalban. Elromolhat valamelyik háztartási gép, hosszabb táv esetén szükséges lehet a lakás felújítása.
 • Kaució mértéke minden esetben minimum 2 hónap, ha nagyobb értékű az ingatlan és vagy igényesen bebútorozott, akár több is lehet.
 • Birtokba kerülés csak abban az esetben történjen, ha Bérlő kifizette az első havi bérleti díjat, közös költséget és a 2 havi kauciót.
 • Bérlemény bútorozása
  Vagy igényes bútorokkal
  vagy teljesen üresen /ebben az esetben (semleges színű) függönyök, lámpák, hűtőszekrény, mosógép / vagy rugalmasan a vevő igényeihez alkalmazkodva. Ami viszont semmi esetre se legyen a lakásban: családi és személyes emlékek őrző tárgyak. Ezek nekünk fontosak, a leendő bérlőnek nem.
 • Bérlemény havonta történő meglátogatása legalább az első 2-3 hónapban
  A bizalom fontos dolog, de csak idővel alakulhat ki. Ne gondoljuk, hogy a lakás bérbeadásáról szóló szerződés megkötésével mindent elintéztünk, több dolgunk nincs. Érdemes a lakást rendszeresen meglátogatni a bérbeadás után is. Ez nem csak az ellenőrzést segíti, de a rendszeres kapcsolattartás sok később vitássá alakuló helyzet gyors kezelését is lehetővé teszi.
 • Bérlő a fogyasztás után fizesse havonta a rezsiköltségeket, NE ÁLTALÁNYT, melyet minden hónapban rendszeresen ellenőrizzünk.
  Így könnyebb az elszámolás a két fél között, nem kell matekolni az végső elszámolásnál, ha netán a bérlő mondjuk a fűtési szezon előtt költözik ki a bérleményből. ANNYIT FIZET, AMENNYIT FOGYASZT!
 • Ha a bérlő magánszemély a közüzemi mérőórák ne kerüljenek átírásra
  Ha a Bérlő közüzemi tartozásokat halmoz fel és a szolgáltató kikapcsolja a szolgáltatást, akkor a tartozás azt illeti akinek a nevén van a szolgáltatás, de a ki és bekapcsolás díja általában a bérbeadót terheli, ha szeretné a továbbiakban használni az ingatlant. Ezért fontos a havonkénti ellenőrzése befizetésről szóló igazolásoknak.
 • Minden esetben a birtokba kerülés időpontjában
  Átadási jegyzőkönyvben rögzíteni a mérőóra állásokat, leltárt, kulcsok számát (lakás, tároló, garázs), esetleg fotókat készíteni az átadáskor meglévő állapotról.
 • Minden esetben a birtokból kikerülés időpontjában
  Átadási jegyzőkönyvben rögzíteni a mérőóra állásokat, leltárt, kulcsok számát (lakás, tároló, garázs), esetleg fotókat készíteni az átadáskor meglévő állapotról.

Bérlő részére

 • Ingatlanközvetítővel együttműködve, pontos igényeik részletes ismertetésével
  A tapasztalt ingatlanközvetítő annál hatékonyabban tud segíteni, minél pontosabban tudja a bérlő igényeit, akár a feleslegesnek tűnő szempontokat is figyelembe véve. Több információt tudhat meg az adott ingatlanról. Az ingatlanközvetítő nem csak annyit tud a lakásról, amennyi a hirdetésben megjelent. Ha elmondjuk részletesen igényeinket
 • Bérleti szerződés írásban Bérbeadóval
  Minden esetben írásban tanácsos szerződést kötni az esetleges problémák vitás helyzetek egyszerű megoldása érdekében. (bérleti idő kezdete-vége, kaució mértéke, felmondási határidő, közüzemi számlák kifizetése…stb
 • Rendelkezzünk a szerződés aláírásakor 3 havi bérleti díjjal (2havi kaució, első hónap bérleti díja) plusz az első havi közös költséggel.
 • Célszerű a bemutatásra már egy havi bérleti díjjal érkezni, hogy tudjunk gyors és jó döntést hozni.
  A mai piacon jó bérleti áron lévő, szép ingatlanok nagyon gyorsan gazdára találnak.
 • Bérlő a fogyasztás után fizesse havonta a rezsiköltségeket, NE ÁLTALÁNYT, melyet minden hónapban rendszeresen igazoljunk vagy Bérbeadótól kérjük el a befizetésekről szóló igazolást.
  Miért? Így könnyebb az elszámolás a két fél között, nem kell matekolni az végső elszámolásnál, ha netán a fűtési szezon előtt költözik ki a bérleményből. ANNYIT FIZET, AMENNYIT FOGYASZT!
 • Minden esetben a birtokba kerülés időpontjában
  Átadási jegyzőkönyvben rögzíteni a mérőóra állásokat, leltárt, kulcsok számát (lakás, tároló, garázs), esetleg fotókat készíteni az átadáskor meglévő állapotról.
 • Minden esetben a birtokból kikerülés időpontjában
  Átadási jegyzőkönyvben rögzíteni a mérőóra állásokat, leltárt, kulcsok számát (lakás, tároló, garázs), esetleg fotókat készíteni az átadáskor meglévő állapotról.

Leggyakrabban elkövetett hibák bérbeadó és bérlő között

 • A bérlemény állapotának időnkénti ellenőrzésének elmulasztása a Bérbeadó részéről.
 • A kaució nem megfelelő alkalmazása /NEM LAKHATÓ LE!/
 • A bérlemény nem megfelelő módon való látogatása.
  Bérlő nem tagadhatja meg, hogy a tulajdonos alkalmanként meglátogassa az ingatlant,
  Bérbeadó csak Bérlővel előre egyeztetett időpontban látogathatja a bérleményt.
 • A közüzemi számlák befizetéséről szóló igazolások nem rendszeres ellenőrzése, vagy az ellenőrzés elmulasztása.

Az albérletekkel kapcsolatos tanácsokat összeállított a Radics Anna, Yourhome Kft.

Gyorskereső

Albérletek országszerte

Település ::
Típus :
Méret :
Bérleti díj :
   

Gyorslista

Albérletek egyetemek, ipari parkok környékén

Győr és környékén lévő albérlet
Corvinus, BME egyetem környéki albérletek
Miskolci albérletek
ELTE környékén lévő albérletek
Ha eladó ingatlant keres

Kiemelt ajánlatok

Partnereink kiemelt ajánlatai

Partnereink kiválasztják Önnek a legmegfelelőbb albérletet.
Partnereink igyekeznek azokat az albérleteket kirakatba tenni, amelyek a leginkább felkelthetik látogatóink figyelmét.
A kiemelt albérletek között is válogathat, leszűrheti az ajánlatokat az albérlet helye, mérete, vagy éppen bérleti díja alapján. tovább a kiemelt ingatlanokhoz...

Albérlet hirdetés feladása

Ingatlanközvetítőknek

Ingatlan hirdetést csak partnereink adhatnak fel ingatlan nyilvántartó szoftverünkön keresztül. Az Origo Ingatlan Program nyilvántartó rendszerével lehetséges, egy ingatlanközvetítő szoftver, ami ennél azért lényegesen több.
bővebb ismertetőhöz kattintson ide...

Albérlet keresés

Kiadó ingatlan keresés

Albérlet? Hol? Mennyiért? Amennyiben albérletet, vagy kiadó irodát keres, gyorskeresőnk segítségével egyszerűen kereshet albérleteink között.
Amennyiben több feltétel alapján szeretne válogatni hirdetésink között, a részletes kereső segítségével pontosabban is megfogalmazhatja igényeit.

©2012 Minden jog fenntartva